Inside MoneyOak: wie is Joni Van Langenhoven?

Ook bij MoneyOak maken de mensen het verschil. Achter onze wetenschappelijke, juridische en financiële expertise staan gepassioneerde en getalenteerde mannen en vrouwen. Ontdek het portret van een succesvol team … In deze aflevering maakt u kennis met Joni Van Langenhoven, CFO van MoneyOak.

Kunt u ons iets vertellen over uw achtergrond?

“Na mijn studies toegepaste economische wetenschappen aan de KULeuven werd ik aangeworven door een Big Four-bedrijf. Het was een goede leerschool om te starten, maar toen ik na enkele jaren een meer commerciële functie kreeg, vond ik geen voldoening meer in mijn werk. In juni 2015 ben ik naar Nederland verhuisd om bij CompuGroup Medical te gaan werken, een grote eHealth-speler die veel fusies en overnames (M&A) deed. Ik kreeg de opdracht om het bedrijf tot een samenhangend geheel te maken. Daarna was ik verantwoordelijk voor wereldwijde fusies en overnames, met projecten in de Verenigde Staten, Canada en China. Rijke en uitdagende jaren …”

Wat trok u aan in het MoneyOak-avontuur?

“Verschillende aspecten, maar in de eerste plaats de mensen! Tijdens de interviews met de oprichters, Lionelle (lees haar profiel, red.) en andere leden van het team, klikte het meteen. En voor de rest? Alles matchte gewoon: een onderneming op mensenmaat met een mooie geschiedenis, de groei van de afgelopen jaren, de vooruitzichten en de financiële resultaten. Maar ook uitdagingen en ambities, want daar krijg ik energie van. Ik vind het leuk om uitdagingen aan te gaan, om groots en ver vooruit te denken en om een bedrijf te helpen groeien, altijd in teamverband. MoneyOak bood dat allemaal en na bijna twee jaar kan ik zeggen dat ik geen greintje spijt heb.”

Wat is uw rol bij MoneyOak?

Als CFO moet ik ervoor zorgen dat het bedrijf financieel gezond is, zowel wat de cashflow als de activiteiten betreft. Daarom sta ik voortdurend in contact met alle afdelingen in de vier landen waar we momenteel actief zijn. Zo wil ik ervoor zorgen dat we op het juiste spoor zitten, maar ook dat we in staat zijn om obstakels te voorzien en te overwinnen. Met andere woorden, het is mijn taak om het bestuur in de best mogelijke positie te brengen om het bedrijf te leiden.”

Conform het principe van ‘Eat Your Own Dog Food’ kruipt MoneyOak in de huid van zijn klanten en past het de AII ook intern toe …

“Inderdaad, de aftrek voor innovatie-inkomsten (AII) is een van onze paradepaardjes, een zegen voor innovatieve bedrijven … zoals MoneyOak! Met Harvey, onze uiterst geavanceerd technologische software, die in aanmerking komt voor de AII, hebben we alles toegepast wat over het algemeen van onze klanten wordt gevraagd. Het is een uitstekende manier om onszelf op de proef te stellen, om uit eerste hand te proeven van onze expertise en om te profiteren van de belastingvoordelen die dit mechanisme biedt.”

Hoe definieert u de meerwaarde van MoneyOak op dit gebied?

“Onze klanten kunnen de AII of GVB (gedeeltelijke vrijstelling van bedrijfsvoorheffing, red.) wellicht toepassen in de basis. Maar kunnen ze hun winsten maximaliseren? Zeker niet! Ze zijn experts in hun vakgebied, niet in de fijne kneepjes van het belastingwezen. En laat dat nu net de specialiteit van MoneyOak zijn. We hebben zoveel vertrouwen in onze expertise en de resultaten die we bereiken, dat we altijd een ‘no cure, no pay’-aanpak hanteren.”

Welke waarden bepalen uw manier van werken?

“Als vader van twee kinderen vind ik het erg belangrijk om het goede voorbeeld te geven en aan individuele ethiek te doen. Dat geldt binnen mijn gezin, maar ook op professioneel vlak. Ik werk graag open en transparant, ben toegankelijk en aanwezig voor mijn teams en vermijd vooral politieke spelletjes. Mijn onderliggende ambitie is dat mijn bedrijf succesvol is en hoge toppen kan scheren.”

Wat vindt u het leukste aan werken bij MoneyOak?

“Zonder twijfel de interne dynamiek. Als ik onze teams aan het werk zie, motiveert me dat nog meer om het beste van mezelf te geven. Ik zou ook ‘nabijheid’ willen toevoegen, omdat we elkaar allemaal kennen en met elkaar praten. Hetzelfde geldt voor de oprichters, die dagelijks aanwezig en erg toegankelijk zijn. En nog een laatste essentieel punt: ik hou van ons vermogen om te presteren en onze doelen te bereiken. We komen onze beloften aan onze klanten na!”

Share This Post

LinkedIn

Volg belasting – en IID- updates met MoneyOak.

Verwante artikelen

Schat uw besparingen

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie berekent onze software de besparingen van uw bedrijf.

Controleer of ik in aanmerking kom

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie bevestigt onze software dat u in aanmerking komt.