MoneyOak vervoegt EPSA om een versnelling hoger te schakelen

MoneyOak, in 2016 opgericht door Laurent Janssens en Gérald Sermeus, heeft zich opgewerkt tot een toonaangevende speler op de markt voor innovatiesteun, waaronder de vrijstelling van bedrijfsvoorheffing (GVB) en de aftrek voor innovatie-inkomsten (AII). Acht jaar later sluit de scale-up zich aan bij de EPSA-groep om zijn groei te versnellen, ook op internationaal niveau!

Het is zover! Op 1 mei 2024 is MoneyOak, specialist in innovatiesteun, toegetreden tot de EPSA-groep, een platform voor diensten en expertise ter ondersteuning van de operationele en duurzame prestaties van bedrijven. Met ongeveer veertig medewerkers in België, Frankrijk, Spanje en Polen verwacht MoneyOak in 2024 een omzet van meer dan € 10 miljoen te realiseren en begeleiden we in deze vier landen meer dan 300 keyaccounts in alle sectoren. EPSA – goed voor meer dan 3.000 werknemers in een dertigtal landen – is van zijn kant de enige internationale speler die wereldwijd ondersteuning biedt op basis van zeven belangrijke en complementaire expertisegebieden. Deze strategische alliantie versterkt het leiderschap van de EPSA Innovation en stimuleert de ontwikkeling van MoneyOak op andere markten.

Een lengte voorsprong

In nauwelijks enkele jaren tijd is MoneyOak uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Belgische markt voor belastingplanning. We herhalen nog eens dat ons land het voortouw heeft genomen op het vlak van de aftrek voor innovatie-inkomsten (AII), ingevoerd in 2016. In Spanje en Frankrijk werd de IP Box (in zijn huidige vorm) pas in 2018 en 2019 realiteit. “De Belgische markt is erg matuur, vooral als het gaat om het optimaliseren van patenten en software met betrekking tot industriële intellectuele eigendom. Onze Belgische ervaring geeft ons een groot concurrentievoordeel, omdat we onze expertise en onze uitzonderlijke technologische tools hebben kunnen ontwikkelen”, aldus Laurent Janssens, medeoprichter en CEO van MoneyOak. Frankrijk is echter een bloeiende nichemarkt. “Vandaag willen we ons ten volle openstellen voor veelbelovende nieuwe markten, zoals Frankrijk, waar we een sterk groeipotentieel zien!”

MoneyOak mikt hoog

Voor MoneyOak leek het een voor de hand liggende keuze om zijn kapitaal open te stellen voor EPSA, aangezien de groeiperspectieven van de groep opgericht door Matthieu Gufflet in alle opzichten overeenkomen met zijn ontwikkelingsstrategie. “We hadden een stadium bereikt waarin onze organische groei te lang op zich zou laten wachten. We moesten snel schakelen, zodat we ons concurrentievoordeel optimaal konden benutten. Samenwerken met een grote internationale speler zoals EPSA is voor iedereen voordelig, omdat we bestaande synergieën kunnen benutten, onze aanverwante en complementaire expertises kunnen versterken, de opkomende Franse markt (die momenteel bijna 400 miljoen euro waard is) kunnen ontwikkelen en onze groei in andere landen, zoals Portugal en Nederland, kunnen versnellen”, voegt Laurent Janssens toe.

EPSA grijpt de kans

Door een scale-up zoals MoneyOak, gespecialiseerd in innovatiefinanciering, in zijn rangen te verwelkomen, kan EPSA Innovation zijn positie in België betonneren en tevens synergieën ontwikkelen tussen de teams, dankzij MoneyOaks doorgedreven expertise in AII (IP Box) en GVB. En met reden: Europese regeringen, die zich bewust zijn van de huidige problemen en uitdagingen, versterken voortdurend hun stimulansen en steun voor bedrijven. Door deze overname kan EPSA Innovation zich positioneren als een bevoorrechte partner voor bedrijven in Europa en de rest van de wereld (Frankrijk, Duitsland, België, Spanje, Italië, Portugal, Polen, VS, Brazilië) bij het identificeren en toepassen van deze belastingregelingen. Zijn ambitie? In elk land marktleider worden!

Dankzij onze ‘No Cure, No Pay’-aanpak ondersteunt MoneyOak u en draagt het bij aan uw groei. Meer informatie?

Share This Post

LinkedIn

Volg belasting – en IID- updates met MoneyOak.

Verwante artikelen

Schat uw besparingen

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie berekent onze software de besparingen van uw bedrijf.

Controleer of ik in aanmerking kom

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie bevestigt onze software dat u in aanmerking komt.