GVB, wat is er nieuw in 2024?

Op het gebied van belastingen zijn er elk jaar nieuwe ontwikkelingen en wijzigingen in de regelgeving. 2024 is daarop geen uitzondering … Dus als u wilt profiteren van een belastingvoordeel zoals de GVB voor onderzoek en ontwikkeling, blijft u best (zeer) goed geïnformeerd!

Als u ooit geprobeerd hebt om gebruik te maken van de Gedeeltelijke Vrijstelling van Bedrijfsvoorheffing (GVB) voor O&O, dan weet u dat dit mechanisme even voordelig als … complex is. Hoewel de fiscus het GVB-mechanisme vaak in het vizier neemt omdat het zo voordelig is, is het tot nu toe gespaard gebleven, in tegenstelling tot de auteursrechten. Desondanks veranderen de GVB-regels regelmatig, waardoor deze fiscale niche moeilijk te begrijpen is voor niet-ingewijden. Waar moet u in 2024 op letten?

Een kwestie van data

We schreven er eerder al over in dit artikel: sinds vorige zomer zijn de regels voor de kennisgeving van onderzoeksactiviteiten strenger geworden. Voortaan moet u uw project aan Belspo melden voordat het echt van start gaat … Maar dat is nog niet alles. Op zijn website geeft Belspo ook aan dat de jaarlijkse kopie van een bestaande registratie niet meer is toegestaan indien ze het volgende bevat:

  • een nieuw identificatienummer,
  • en een nieuwe identificatiedatum met 1 januari van het jaar als begindatum en 31 december van hetzelfde jaar als einddatum.

Een detail? Niet echt, want GVB-bestanden moeten voldoen aan een hoog niveau van formalisme. Klinkt dat als Chinees? Voelt u zich overweldigd door al die regels?

Dan hebt u er alle belang bij om de experts van MoneyOak in te schakelen. De voordelen van de GVB, zonder de nadelen. Waar gaat het over?

Share This Post

LinkedIn

Volg belasting – en IID- updates met MoneyOak.

Verwante artikelen

Schat uw besparingen

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie berekent onze software de besparingen van uw bedrijf.

Controleer of ik in aanmerking kom

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie bevestigt onze software dat u in aanmerking komt.