Van R&D tot sociale optimalisatie: MoneyOak heeft heel wat pijlen op zijn boog

Met de integratie in de EPSA-groep breidt MoneyOak zijn diensten uit. Deze strategische fusie combineert de geavanceerde R&D-expertise van MoneyOak met de vaardigheden van EPSA op het gebied van sociale en fiscale optimalisatie. Een overzicht …

AII en GVB, de pijlers van de innovatie

MoneyOak blijft uitblinken op zijn favoriete werkterrein: fiscale optimalisatie dankzij onderzoek en ontwikkeling. Onze experts helpen u graag om optimaal te profiteren van twee erg voordelige fiscale niches in België:

  • De Aftrek voor Innovatie-Inkomsten (AII)
    Deze regeling geeft u recht op een belastingvermindering die kan oplopen tot 85 procent van het netto-inkomen uit innovatie, inclusief patenten, beschermde software en andere intellectuele eigendomsrechten.
  • De Gedeeltelijke Vrijstelling van Bedrijfsvoorheffing (GVB) voor onderzoekers
    Deze maatregel maakt het mogelijk minder bedrijfsvoorheffing te betalen voor onderzoekers en R&D-ondersteunend personeel.

Nieuwe mogelijkheden voor sociale en fiscale optimalisatie

Dankzij de expertise van EPSA kunnen we voortaan een breder scala aan optimaliseringsdiensten aanbieden, waaronder:

  • De vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor nacht- en ploegenarbeid
    Net als de GVB voor R&D biedt deze maatregel de mogelijkheid om aanzienlijk te besparen op de bedrijfsvoorheffing op de lonen van de betrokken werknemers: het verschil kan oplopen tot 25 procent (18 procent in de bouwsector).

RSZ-vermindering

Deze verlaagde werkgeversbijdragen voor de RSZ kunnen uw loonkosten gevoelig reduceren, en dat structureel of variabel naargelang het gewest of gericht op specifieke doelgroepen (bv. de aanwerving van langdurig werklozen, mentors, laaggeschoolden enz.).

  • Gewestelijke werkgelegenheidssubsidies
    Steun voor opleiding, aanwerving, integratie van mensen met een handicap enz.

Wat uw situatie en uw specifieke behoeften ook zijn, wij hebben de expertise en ervaring om u van a tot z door het doolhof van belasting- en socialezekerheidsregelingen te loodsen, om zo uw kosten te optimaliseren, uw concurrentiepositie te verbeteren en optimaal gebruik te maken van deze mechanismen, terwijl uw aanpak systematisch wordt veiliggesteld.

Neem controle over uw fiscale en sociale optimalisatie. Met MoneyOak profiteert u van een ‘no cure, no pay’-aanpak. Meer info?

Share This Post

LinkedIn

Volg belasting – en IID- updates met MoneyOak.

Verwante artikelen

Schat uw besparingen

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie berekent onze software de besparingen van uw bedrijf.

Controleer of ik in aanmerking kom

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie bevestigt onze software dat u in aanmerking komt.