Nacht- en ploegenarbeid: MoneyOak opent de weg naar bijkomende belastingvrijstelling

U maakt al gebruik van de gedeeltelijke vrijstelling van bedrijfsvoorheffing (GVB) voor onderzoekers om minder belastingen te betalen? Goed nieuws: binnenkort breidt MoneyOak zijn expertise inzake belastingvoordelen nog verder uit. De vrijstelling voor nacht- en ploegenarbeid zal binnenkort deel uitmaken van ons arsenaal aan oplossingen.

Gesterkt door zijn integratie in de EPSA-groep, zet MoneyOak zijn inspanningen voor innovatieve bedrijven voort door zijn dienstenaanbod verder uit te breiden. Het volgende doelwit? De vrijstelling van bedrijfsvoorheffing (GVB) voor nacht- en ploegenarbeid, een regeling die uw kosten aanzienlijk kan verlagen, cash kan vrijmaken en uw concurrentiepositie kan versterken. Lees meer …

Een extra belastingtroef

België is niet gierig met fiscale ‘bonussen’ voor werkgevers, maar het is belangrijk om ze aan te grijpen en optimaal te benutten. En dat past perfect binnen de missie en expertise van MoneyOak … Na de GVB voor R&D en de aftrek voor innovatie-inkomsten (AII) zal de specialist inzake innovatiesteun zich binnenkort ook wijden aan de GVB voor nacht- en ploegenarbeid. Dit belastingmechanisme, dat in 2004 werd ingevoerd, ondersteunt het concurrentievermogen van bedrijven in belangrijke sectoren door ze vrij te stellen van de voorheffing op een percentage van het belastbare loon (voor nacht- en ploegenarbeid).

Potentieel grote voordelen

In de praktijk geldt deze GVB voor werknemers die prestaties leveren tussen 20.00 en 6.00 uur of die in een rotatiesysteem met minimaal twee ploegen werken. Dat omvat een groot aantal sectoren, waaronder de farma- en voedingssector, de bouw, logistiek en transport, luchtvaart, IT, enz. Oorspronkelijk bedroeg het voordeel … 1 procent. In de afgelopen twintig jaar werd de maatregel echter voortdurend aangescherpt, waardoor de vrijstelling momenteel oploopt tot 22,8 procent van het belastbare loon, inclusief voorheffing. Voor de bouwsector is dat zelfs 32,8 procent. Een niet te verwaarlozen belastingvoordeel …

Strikte voorwaarden en toepassing

Om in aanmerking te komen voor deze vrijstelling, moet u aan een aantal criteria voldoen: een activiteit met een continu of semicontinu productieproces uitvoeren; een ploegenpremie van minstens € 2,05 per uur aanbieden; enz. Opgelet: de vrijstelling geldt alleen voor uren die daadwerkelijk in ploegendienst of ’s nachts zijn gepresteerd en wordt berekend op het totale loon, inclusief ploegenpremies! Hoewel de regeling eenvoudig te begrijpen is, vereist ze een strategische aanpak, nauwkeurige boekhouding en strenge documentatie om van het voordeel te kunnen genieten en uw winst te maximaliseren.

Mis deze ‘nieuwe’ kans niet en neem contact met ons op voor meer informatie! Meer informatie?

Share This Post

LinkedIn

Volg belasting – en IID- updates met MoneyOak.

Verwante artikelen

Schat uw besparingen

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie berekent onze software de besparingen van uw bedrijf.

Controleer of ik in aanmerking kom

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie bevestigt onze software dat u in aanmerking komt.