Disruptieve innovatie: hoe kunt u Europese financiering genieten?

De Europese Unie blijft zich inspannen om onderzoek en ontwikkeling te stimuleren, met name via financieringsmechanismen zoals de EIC Pathfinder. Elk jaar worden er miljoenen euro’s “ter beschikking” gesteld van innovatieve organisaties, maar die moeten wel de middelen hebben om deze financiële steun “te pakken te krijgen” …

1,6 miljard euro. Dat is het totaalbedrag dat de Europese Innovatieraad (EIC) in 2023 uittrekt om disruptieve innovaties te stimuleren, van het labo tot de markt. Een financiële opsteker, toegekend via projectoproepen, in het kader van verschillende financieringssystemen, zoals de EIC Pathfinder.

343 miljoen voor disruptieve innovatie

Dat is het budget voor 2023 van het programma EIC Pathfinder om de onderzoeksinspanningen te stimuleren die tot technologische doorbraken kunnen leiden. Het gaat met andere woorden om financiële steun voor projecten met baanbrekende, gedurfde en riskante ideeën. U bent goed op weg om de wetenschappelijke basis te leggen van een technologie, u verkent de pistes naar onze hightech toekomst, u ontwerpt prototypes …? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een EIC Pathfinder-financiering.

EIC Pathfinder: hoe gaat u te werk?

Deze Europese projectoproep staat open voor alle wetenschappelijke en technologische thema’s en kent subsidies toe tot een maximumbedrag van 3 miljoen euro. Let wel, enkel consortiums van minstens drie onafhankelijke entiteiten, gevestigd in drie verschillende landen, mogen deelnemen. Tenzij u zich opgeeft voor de EIC Pathfinder Challenges: een aanvullend onderdeel, waarmee antwoorden worden gezocht op specifieke uitdagingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de digitalisering van de bouw, verantwoorde digitale technologie of zonne-energie in de ruimte.

Waarom een beroep doen op MoneyOak?

Of het nu via de EIC Pathfinder of andere steunmaatregelen is, Europese subsidies voor innovatie zijn er in overvloed, maar u moet er wel van op de hoogte zijn en over de middelen beschikken om deze financiële meevaller “te pakken te krijgen”. Het systeem zit namelijk zo in elkaar dat zelfs de grootste durfallen ervoor terugdeinzen:

  • De regels zijn ingewikkeld en omslachtig. Zo telt de toelichting alleen al 176 pagina’s!
  • De “juiste” partners zijn moeilijk te vinden
  • Er is geen enkele toekenningsgarantie
  • U moet de “nasleep” ervan kunnen afhandelen, bijvoorbeeld vragen omtrent intellectuele eigendom
  • Enz.

MoneyOak loodst u door al deze stappen, zoals we dat onlangs nog hebben gedaan voor de Brusselse start-up Urban Harvest. Laat deze financieringsmogelijkheden dus niet schieten!

Share This Post

LinkedIn

Volg belasting – en IID- updates met MoneyOak.

Verwante artikelen

Schat uw besparingen

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie berekent onze software de besparingen van uw bedrijf.

Controleer of ik in aanmerking kom

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie bevestigt onze software dat u in aanmerking komt.