Succesverhaal: MoneyOak mikt steeds hoger binnen de EPSA-groep

Sinds 1 mei 2024 maakt MoneyOak officieel deel uit van de EPSA-groep om de afdeling Innovation te versterken en synergieën te ontwikkelen. Een echte springplank voor de scale-up en een unieke gelegenheid om terug te blikken op zijn parcours. Maak kennis met Laurent Janssens, medeoprichter en CEO van MoneyOak.

MoneyOak werd opgericht in 2016 en is in minder dan acht jaar tijd uitgegroeid tot een referentie voor fiscale stimulansen voor innovatie op de Belgische markt, van de vrijstelling van bedrijfsvoorheffing (GVB) tot de aftrek voor innovatie-inkomsten (AII of IP Box). Om nog maar te zwijgen over de ontplooiing in Frankrijk, Spanje en Polen. Met zijn ‘No Cure, No Pay’-aanpak heeft de snelgroeiende scale-up zich altijd gericht op één belangrijk doel: bedrijven laten profiteren van aanvullende financieringsbronnen terwijl ze zich kunnen blijven richten op hun kernactiviteiten. Missie volbracht!

Hoe is MoneyOak ontstaan?

We begonnen met het optimaliseren van de algemene kosten, maar ontdekten al snel het potentieel van belastingoptimalisatie in de context van innovatie. Toen we keken naar wat andere spelers in deze markt deden, besloten we ons te richten op grote bedrijven en hen een ‘No Cure, No Pay’-aanpak aan te bieden. Vandaag zijn we de grootste speler in België!

Wat was uw oorspronkelijke ambitie?

We wisten heel goed dat niemand geïnteresseerd was in theoretische demonstraties over de GVB of AII! Daarom hebben we altijd gekozen voor bedrijven met relevante voorafgaande analyses, geloofwaardige gegevens en concrete informatie. Op basis daarvan konden we met hen praten en laten zien wat hun voordelen zijn en hoe MoneyOak kon bijdragen aan hun groei. Onze technologische tool, die eerst intern en daarna door professionele programmeurs werd ontwikkeld, werd in de loop der jaren geperfectioneerd tot een ultrakrachtige, geavanceerde oplossing. Een echt concurrentievoordeel voor ons en een enorme aanwinst voor onze klanten …

Wat waren de mijlpalen in de groei van MoneyOak?

Al heel vroeg begonnen we ons te richten tot de nummer één van een bepaalde sector. Eerst hadden we één academisch ziekenhuis, nu hebben we ze allemaal. Daarna volgde de eerste universiteit, de eerste bank, het eerste grote industriële bedrijf, de eerste voedselgigant, enzovoort. Zodra we die eerste klant hebben overtuigd, kunnen we de gegevens gebruiken om onze analyses voor die sector nog verder te verfijnen.

Wat betekent de overname van MoneyOak door de EPSA-groep?

Onze uitzonderlijke tool en onze Belgische expertise in een vrij mature Belgische markt, geven ons een belangrijk concurrentievoordeel als het erom gaat andere markten aan te boren. Maar organisch groeien zou te lang hebben geduurd … We moesten snel kunnen schakelen. Dat kan met een oppermachtige reus als EPSA! Deze samenwerking biedt het voordeel dat we onze expertise op een andere schaal kunnen inzetten, synergieën tussen onze teams kunnen ontwikkelen, onze groei in markten zoals Frankrijk en Spanje kunnen versnellen en nieuwe landen zoals Portugal en Nederland kunnen aanboren.

Wat betekent dit voor uw Belgische klanten?

Dit is zeker niet het einde van MoneyOak, integendeel! Als onderdeel van de EPSA-groep zetten we gewoon de volgende stap in onze groei. Voor onze bestaande klanten is dat een goede zaak, want we zullen hen nieuwe diensten kunnen aanbieden, zoals de gedeeltelijke vrijstelling van bedrijfsvoorheffing voor ploegen- of nachtarbeid. Allemaal bedoeld om hun fiscale situatie te optimaliseren.

Op welk deel van uw parcours bent u het meest trots?

Het feit dat ik erin geslaagd ben om mezelf te omringen met een jong team – de gemiddelde leeftijd is 30 jaar – dat bovendien briljant is! Fiscalisten, financiers, commerciëlen en juristen: stuk voor stuk getalenteerde mensen van topniveau. Daarnaast ben ik best wel trots op onze technologie. Ze is vrij uniek, want we zijn niet zomaar een fiscaal kantoor. We zijn een fiscaal kantoor met een geavanceerde technische oplossing, gebaseerd op gegevens om toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten. Een hele krachttoer!

Wilt u profiteren van onze unieke expertise op het vlak van fiscale regelingen voor innovatie? Test onze ‘No Cure, No Pay’-aanpak.

Share This Post

LinkedIn

Volg belasting – en IID- updates met MoneyOak.

Verwante artikelen

Schat uw besparingen

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie berekent onze software de besparingen van uw bedrijf.

Controleer of ik in aanmerking kom

Dankzij big data en kunstmatige intelligentie bevestigt onze software dat u in aanmerking komt.